Tilastot vanhusten kaatumisonnettomuuksista

Vanhusten kaatumisonnettomuudet ovat kasvava kansanterveysongelma

Vanhusten kaatuminen on kasvava kansanterveysongelma, joka vaatii huomiota ja toimenpiteitä sen vaikutusten vähentämiseksi. Maailman terveysjärjestön (WHO) tilastojen mukaan yli 37 miljoonaa kaatumista tapahtuu vuosittain maailmanlaajuisesti, ja nämä onnettomuudet ovat yksi johtavista ikääntyneiden aikuisten loukkaantumis- ja kuolemansyistä.

Ruotsissa kaatumiset ovat yli 65-vuotiaiden yleisin loukkaantumis- ja kuolemansyy

Ruotsissa kaatumisonnettomuudet ovat yleisin yli 65-vuotiaiden vammojen ja kuolemansyy. Kansanterveysviraston mukaan vuonna 2020 iäkkäillä ruotsalaisilla sattui noin 150 000 kaatumisonnettomuutta. Näistä noin 15 000 johti vakaviin vammoihin, jotka vaativat sairaalahoitoa tai muuta lääketieteellistä hoitoa. Valitettavasti kaatumisiin liittyvä kuolleisuus on korkea, ja monet ikääntyneet kärsivät pitkäaikaisista seurauksista, kuten liikuntarajoitteista, itsenäisyyden ja elämänlaadun menetyksestä.

Kaatumisonnettomuuksien riski kasvaa iän myötä

Tilastot osoittavat myös, että kaatumisonnettomuuksien riski kasvaa iän myötä. Yli 80-vuotiaat ovat suurimmassa vaarassa kaatua onnettomuuksia ja niistä aiheutuvia vakavia seurauksia. Naisilla on myös miehiä suurempi riski kaatua, mikä johtuu osittain osteoporoosista ja muista terveysongelmista, jotka lisäävät kaatumisriskiä.

Ymmärtämällä vanhusten kaatumistapaturmatilastot voimme työskennellä putoamisonnettomuuksien vähentämiseksi

Laajojen vanhusten kaatumistilastojen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta voidaan ryhtyä tehokkaisiin toimenpiteisiin näiden tapaturmien ehkäisemiseksi ja niiden vaikutusten vähentämiseksi vanhusten terveyteen ja hyvinvointiin. Luomalla turvallisia ja esteettömiä ympäristöjä, edistämällä fyysistä aktiivisuutta ja tasapainoharjoittelua voimme pyrkiä vähentämään kaatumisten määrää ja parantamaan ikääntyneiden aikuisten elämänlaatua maailmanlaajuisesti.

 

Sensoremin turvahälytin GPS-kellossa lisää eläkeläisten turvallisuutta ja toimii ulkona ja kaikkialla. Seniori älykello käsivarressa. Käsi taskussa

 

LUE MITEN SENSOREMIN TURVALLISUUSHÄLYTYS VOI LISÄTTÄÄ ELÄKELÄISTEN TURVALLISUUTTA