Onko dementia perinnöllistä?

Vastaus kysymykseen siitä, onko dementia perinnöllistä, ei ole yksinkertainen

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että dementia on laaja käsite, joka sisältää erilaisia ​​sairauksia, joista Alzheimerin tauti on yleisin muoto. Joillekin dementian muodoille, kuten Alzheimerin taudille ja frontotemporaaliselle dementialle, on perinnöllinen komponentti. Jos lähisukulaisella, kuten vanhemmalla tai sisaruksella, on dementia, riski sairastua voi hieman kasvaa.

Dementia ei ole väistämätön kohtalo niille, joiden suvussa on ollut sairautta

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että dementia olisi väistämätön kohtalo niille, joiden suvussa on ollut sairautta. Myös muut tekijät, kuten elämäntapa ja ympäristövaikutukset, vaikuttavat asiaan. Terveelliset elämäntavat, mukaan lukien liiallisen alkoholin käytön välttäminen, tupakointi sekä henkisesti ja fyysisesti aktiivinen pysyminen, voivat auttaa vähentämään riskiä sairastua dementiaan jopa perinnöllisillä taipumuksilla.

Perinnöllisyys ei ole sama kuin kohtalo

Useimmille ihmisille, joiden suvussa on esiintynyt dementiaa, on tärkeää muistaa, että perinnöllisyys ei ole sama kuin kohtalo. Ei ole kyse vain siitä, että perinnöllisyys johtaa taudin kehittymiseen. Tutkimus on osoittanut, että geeneillä on vain yksi osa monimutkaisessa dementian pulmapelissä.

Geneettinen testaus voi olla hyödyllinen

Geneettinen testaus ja geneettinen neuvonta voivat olla hyödyllisiä niille, jotka ovat huolissaan geneettisestä dementiariskistään. Ymmärtämällä geneettiset riskitekijänsä ihmiset voivat tehdä tietoisia päätöksiä terveydestään ja ryhtyä toimiin riskin vähentämiseksi tai taudin ehkäisemiseksi mahdollisimman paljon.

 

Sensorem GPS-kello sisäänrakennetulla turvahälyttimellä eläkeläisille ja sairauden varalta. Helppokäyttöinen. Ohut malli kädessä

 

LUE TIETOJA MITEN SENSOREMS-GPS-KELLO VOI AUTTA DEMENTIAAN