Mikä on dementia?

Aivojen toimintojen täydellinen uudelleensäätö

Dementia on täydellinen muutos aivojen toiminnassa, joka johtaa muistin, ajattelun ja kyvyn suorittaa päivittäisiä tehtäviä. Se ei ole yksittäinen sairaus, vaan yhteisnimitys erilaisille sairauksille ja sairauksille, jotka vaikuttavat aivoihin samalla tavalla. Yleisimmät muodot ovat Alzheimerin tautivaskulaarinen dementia ja Lewyn kehon dementia.

Alzheimerin tauti, vaskulaarinen dementia ja Lewyn kehon dementia

Alzheimerin tauti, yleisin dementian muoto, johtaa asteittaiseen muistin menettämiseen, hämmennykseen ja vaikeuksiin suorittaa yleisiä tehtäviä. Aivohalvauksen tai muiden aivojen verisuoniongelmien aiheuttama vaskulaarinen dementia johtaa muistin menettämiseen ja ajatusprosessien ongelmiin. Lewyn kehon dementialle on ominaista keskittymisvaikeudet, huomionvaihtelut ja visuaaliset hallusinaatiot.

Dementian oireet

Dementian oireet vaihtelevat sen mukaan, mikä aivojen osa on kärsinyt eniten. Mutta yleisiä merkkejä ovat muistin menetys, sekavuus, kieliongelmat, harkintakyky ja käyttäytymisen muutokset. On tärkeää ymmärtää, että dementia ei vaikuta vain sairastuneeseen, vaan myös hänen läheisiinsä, mikä voi rasittaa suuresti koko perhettä.

Hoidot ja tuki sairastuneiden elämänlaadun parantamiseksi

Valitettavasti dementiaan ei tällä hetkellä ole parannuskeinoa, mutta on olemassa hoitoja ja tukia, jotka voivat auttaa parantamaan sairastuneiden elämänlaatua. Se sisältää oireita lievittäviä lääkkeitä, terapiaa käyttäytymishaasteiden hallintaan sekä erilaisia ​​tukimuotoja, jotka auttavat sekä potilasta että hänen omaisiaan selviytymään taudista.

Levitä tietoisuutta ja ymmärrystä dementian taustatekijöistä

Dementian kanssa eläminen voi olla haastavaa, mutta on tärkeää muistaa, että ihminen on edelleen sama pinnan alla. Tarjoamalla rakkautta, ymmärrystä ja tukea voimme auttaa heitä elämään mahdollisimman täysipainoisesti ja kunnioittamaan heidän ihmisarvoaan ja hyvinvointiaan. Tietoisuuden ja ymmärryksen levittäminen dementiasta on ratkaisevan tärkeää osallistavamman ja empaattisemman yhteiskunnan luomiseksi kaikille.

 

Sensorem GPS-kello sisäänrakennetulla turvahälyttimellä eläkeläisille ja sairauden varalta. Helppokäyttöinen. Ohut malli

LUE TIETOJA MITEN SENSOREMS-GPS-KELLO VOI AUTTA DEMENTIAAN