Mikä on Alzheimer?

Alzheimerin tauti on yleisin dementian muoto

Alzheimerin tauti on yleisin dementian muoto ja etenevä neurologinen sairaus, joka vähitellen tuhoaa muistia ja muita tärkeitä henkisiä toimintoja. Se on yksi suurimmista ikääntyvän väestön haasteista maailmanlaajuisesti.

Oireita ovat muistin menetys ja vaikeudet suorittaa jokapäiväisiä tehtäviä

Alzheimerin taudin oireet vaihtelevat, mutta yleensä niihin kuuluvat muistin menetys, arjen tehtävien suorittamisen vaikeudet, ajan ja paikan hämmennys sekä kielen ja ajattelun vaikeudet. Taudin alkuvaiheessa oireet voivat olla hienovaraisia ​​ja luulla normaaliksi ikääntymiseksi, mutta ne muuttuvat vähitellen vaikeammiksi ja havaittavimmiksi ajan myötä.

Taudin kulku on usein etenevää ja noudattaa tyypillistä kaavaa

Alzheimerin taudin kulku on yleensä etenevää ja noudattaa yleensä tyypillistä kaavaa, jolloin muistin menetys ja sekavuus pahenevat vähitellen useiden vuosien kuluessa. Sairauden myöhemmissä vaiheissa potilas voi tulla riippuvaiseksi muista suorittaakseen päivittäisiä toimintoja, ja hänellä voi myös olla muita vakavia terveysongelmia, kuten nielemis- ja kävelyvaikeuksia.

Alzheimerin taudin syytä ei täysin ymmärretä, mutta tutkijat uskovat, että siihen liittyy useita tekijöitä

Alzheimerin taudin syitä ei täysin ymmärretä, mutta tutkijat uskovat, että asiaan liittyy useita tekijöitä, mukaan lukien geneettiset, ympäristö- ja elämäntapatekijät. Kahden erityyppisen proteiinin, amyloidi-beetan ja taun, kerääntymisen aivoihin uskotaan olevan keskeinen osa taudin kehittymistä, mikä johtaa hermosolujen menettämiseen ja muistin menettämiseen.

Alzheimerin taudin diagnosointi on usein haastavaa, koska oireet voivat muistuttaa muita normaalin ikääntymisen muotoja

Alzheimerin taudin diagnoosi on usein haaste, koska oireet voivat muistuttaa muita dementian muotoja ja normaalia ikääntymistä. Perusteellinen lääketieteellinen arviointi, mukaan lukien neuropsykologiset testit ja joskus aivojen kuvantaminen, on tarpeen diagnoosin vahvistamiseksi ja muiden mahdollisten oireiden syiden sulkemiseksi pois.

Alzheimerin tautiin ei ole parannuskeinoa

Valitettavasti Alzheimerin tautiin ei tällä hetkellä ole parannuskeinoa, mutta on olemassa hoitoja ja tukia, jotka voivat auttaa lievittämään oireita ja parantamaan potilaan elämänlaatua. Se sisältää lääkkeitä taudin etenemisen hidastamiseksi ja kognitiivisten toimintojen parantamiseksi sekä terapiaa ja tukea sekä potilaalle että hänen perheelleen ja hoitajilleen.

 

Sensorem GPS-kello sisäänrakennetulla turvahälyttimellä eläkeläisille ja käsivarren sairauden varalta. Helppokäyttöinen. Ohut malli

 

LUE TIETOJA MITEN SENSOREMS-GPS-KELLO VOI AUTTA DEMENTIAAN