Mikä on Lewyn kehon dementia?

Lewyn ruumiin dementialla on samanlaisia ​​oireita kuin muilla hermostoa rappeuttavilla sairauksilla

Lewyn kehon dementia on dementian muoto, jota voi olla vaikea diagnosoida, koska se on samankaltainen kuin muut hermostoa rappeuttavat sairaudet, kuten Parkinsonin tauti ja Alzheimerin tauti. Se on nimetty Lewyn kappaleiden, epänormaalien proteiinin kertymien mukaan, joita löytyy tautia sairastavien ihmisten aivosoluista.

Oireita ovat muistin menetys ja sekavuus

Lewyn kehon dementian oireet vaihtelevat, mutta niihin kuuluu yleensä muistin menetys, sekavuus, huomio- ja liikehäiriöt sekä visuaaliset hallusinaatiot. Monet sairastuneet kokevat myös unettomuutta ja tunnevaihteluita. Nämä oireet voivat tulla ja mennä ja ne voidaan sekoittaa muihin sairauksiin, mikä tekee diagnoosista haastavan.

Taudin kulku on yleensä etenevää

Lewyn kehon dementian kulku on yleensä progressiivista, mikä tarkoittaa, että oireet pahenevat ajan myötä. Varhaisvaiheissa voi olla muistiongelmia ja sekavuutta, kun taas myöhemmät vaiheet voivat johtaa arjen tehtävien suorittamisen vaikeuksiin ja lisääntyneeseen putoamis- ja muiden vammojen riskiin.

Lewyn kehon dementian syytä ei täysin ymmärretä

Lewyn kehon dementian syytä ei täysin ymmärretä, mutta sillä on yhteys proteiinin kertymiseen aivosoluihin, erityisesti alfa-synukleiiniin, joka muodostaa Lewyn kappaleita. Nämä kerääntymät häiritsevät aivojen normaalia toimintaa ja johtavat hermosolujen menettämiseen ja muistin menettämiseen. Tutkimustyö jatkuu taudin mekanismien ymmärtämiseksi ja hoitojen kehittämiseksi.

Lewyn kehon dementian diagnosointi vaatii yleensä perusteellisen lääketieteellisen arvioinnin

Lewyn kehon dementian diagnosointi vaatii yleensä perusteellisen lääketieteellisen arvioinnin, mukaan lukien neurologiset testit ja joskus kuvantamistestit, kuten magneettikuvaus (MRI) tai tietokonetomografia (CT), jotta voidaan sulkea pois oireiden muut syyt.
Lewyn kehon dementian hoidossa keskitytään oireiden lievittämiseen ja sairastuneen henkilön elämänlaadun parantamiseen. Se voi sisältää lääkkeitä liikehäiriöiden ja hallusinaatioiden hallitsemiseksi sekä terapiaa ja tukea käyttäytymis- ja kognitiivisten haasteiden hallitsemiseksi.

Sensorem turvahälytin käsivarressa. Hälytin toimii ulkona ja lomalla kaikkialla

 

LUE TIETOJA MITEN SENSOREMS-GPS-KELLO VOI AUTTA DEMENTIAAN