Nyheter om Sensorems trygghetsalarm

Sveriges radio undersøker problemer med kommunal trygghetsalarm

Sveriges radioer gjennomgang viser at problemene med trygghetsalarmer i flere svenske kommuner er betydelig større enn tidligere kjent. Til tross for alvorlige hendelser, som sakte eller manglende alarmer, har kommuner som Botkyrka, Huddinge og Mariestad valgt å ikke informere publikum eller andre kommuner.
Senior med Sensorem trygghetsalarm på armen. Alarmen fungerer utendørs og uten hjemmetjeneste

Hvordan behandles vaskulær demens?

Vaskulær demens er en form for demens som skyldes skader på hjernens blodårer, noe som fører til oksygenmangel i hjernevevet. Dette kan resultere i kognitive svekkelser og andre nevrologiske symptomer. Selv om det ikke finnes noen kur for vaskulær demens, finnes det flere behandlingsmetoder som kan bremse sykdommens utvikling og forbedre livskvaliteten for de som er rammet. Her går vi gjennom de viktigste behandlingsalternativene.

Hvorfor får man Alzheimers?

Alzheimers sykdom er en av de vanligste formene for demens og påvirker millioner av mennesker over hele verden. Men hvorfor får man Alzheimers? Forskere har ennå ikke klart å fastslå en eksakt årsak, men flere faktorer antas å spille en viktig rolle i utviklingen av sykdommen. Her går vi gjennom noen av de viktigste bidragende faktorene.
En kvinnes hånd med en Sensorem sikkerhetsalarm plukker en gul blomst.

Alzheimers tre faser

Alzheimers sykdom er en progressiv nevrologisk sykdom som gradvis påvirker hjernens funksjoner. Sykdommen utvikler seg i tre hovedfaser: tidlig, middels og sen fase. Hver fase har sine egne karakteristiske symptomer og utfordringer. Her beskriver vi disse fasene og hva som kjennetegner dem.
Sensorem trygghetsalarm med GPS for eldre. Bilde av slank alarmklokke på senior. Fungerer uten hjemmetjeneste

Hvordan begynner Alzheimers?

Alzheimers sykdom er en progressiv nevrodegenerativ tilstand som påvirker hukommelse, tenkning og atferd. Den starter ofte subtilt og utvikler seg sakte over tid. Her går vi gjennom de tidlige tegnene og symptomene som kan indikere begynnelsen på Alzheimers.
To eldre holder hender og begge bærer Sensorem trygghetsalarm. En av smartklokkene er en slank modell.

Hva finnes det av medisiner mot Alzheimers?

Alzheimers sykdom er en progressiv og uhelbredelig nevrodegenerativ tilstand som påvirker hukommelse, tenkning og atferd. Selv om det ikke finnes noen kur mot Alzheimers, finnes det medisiner som kan lindre symptomene og bremse sykdommens utvikling. Her ser vi nærmere på de vanligste medisinene som brukes i behandlingen av Alzheimers.

Hvordan dør man av demens?

Mange lurer på hvordan en person med demens faktisk dør, siden det ikke er selve demenssykdommen som direkte forårsaker døden. I stedet fører demens til en rekke komplikasjoner som til slutt kan være dødelige. Her gjennomgår vi de vanligste måtene demens kan føre til døden.
Två personer håller hand på promenad på stenlagd gång. Båda händerna bär Sensorems trygghetslarm.

SvD gransker kommunale trygghetsalarmer etter omfattende problemer

SvD har foretatt en omfattende gjennomgang av de kommunale trygghetsalarmene i Sverige og funnet alvorlige mangler. Gjennomgangen, som omfatter over 200 klager og meldinger til Omsorgstilsynet (IVO) mellom 2019 og 2023, avdekker at mange alarmer ikke fungerer som de skal.
Sensorems smartklokke med trygghetsalarm øker sikkerheten. Sensorems kundeservice er tilgjengelig hele døgnet. Smartklokke på senior på bildet

Hvordan begynner demens?

Demens kan begynne gradvis og er ofte lett å overse i de tidlige stadiene. Her er fem vanlige tegn å være oppmerksom på.
Senior med Sensorem trygghetsalarm på armen. Alarmen fungerer utendørs og uten hjemmetjeneste

7 fysiske symptomer på demens

Demens er en samlebetegnelse for sykdommer som påvirker hukommelse, tenkning og atferd. I tillegg til kognitive symptomer opplever mange også kroppslige endringer. Her lister vi opp noen av de vanligste fysiske symptomene på demens.
Ikon_medicin_5

Ingen bindingstid – pengene tilbake for ubrukt tid

Högtalartelefon

Alt er inkludert i prisen – også klokken

1 Gratis 2

Prisgaranti – vi garanterer den beste prisen

Snabb leverans

Gratis frakt – levering innen tre virkedager